Lineart + värin laittaminen + yksinkertainen varjostus Photoshopissa

Noniin. Eli tässä meillä on nyt luonnos, joka on tehty omalle layerilleen. Luonnoksen ei tarvitse olla kovinkaan hieno, nopea suttu vain. Ihan miten itselle tuntuu parhaimmalta, jos luonnoksen tekee jo kunnolla niin lineartien teko on tietenkin helpompaa. Luonnostella kannattaa jollain vaalealla värillä, ei ehkä mustalla kuitenkaan. Ja layerien kuuluisi tällä hetkellä näyttää tältä:

Luonnoslayerin läpinäkyvyyttä voi alentaa hiukan linen tekemisvaiheessa jotta se vaalenisi. Se helpottaa linen tekemistä jonkin verran.


Ja lineart on valmis. Melkein. Nyt luonnoksen voi jo piilottaa tai mikäli haluaa, niin poistaa kokonaan. Itse jätän sen aika usein taustalle, jos pitää muokata jotain ja haluaa käyttää vielä joitakin ohjeviivoja. Mutta siis, lineartissa on vielä jotain säädettävää. Sitä ei ehkä huomaa kun nopeasti katsoo, mutta linen kärjet ovat ikävän... tönköt. Ne voi kumittaa, tällä lailla:

Eron varmaan huomaa nyt? :D kyllä se jonkin verran kuvan yleisvaikutelmaa muuttaa. Mutta jotain muutettavaa on vielä. Terävöitetään lineä vielä, näin:

Ylempi kuva on siis ennen näitä muokkauksia ja alempi luonnollisesti niiden jälkeen.

Seuraavaksi tehdään uusi layeri (väri) lineartlayerin alapuolelle ja täytetään se jollain värillä.

Sitten siirrytään takaisin lineart-layerille, valitaan taikasauvatyökalu ja klikataan lineartin ulkopuolelta. Ja se taikasauva on siis tämä:

Vasemmalla oleva kuva kertoo, miltä koko höskän kuuluisi tällä hetkellä näyttää.

Ja seuraavaksi tehdään ensin tämmöinen valinta:

Ton seurauksena aukeaa sellainen pieni ikkuna, johon pitää laittaa jokin arvo. Yleensä 1 tai 2, 1 jos lineart on ohuempi ja 2 jos paksumpi. Kokeilemalla selviää kumpi on parempi.

Tämän jälkeen siirry takaisin värilayerille ja paina DELETE-nappia. Kuvan pitäisi nyt näyttää suunnilleen siltä kuin vasemmalla olevassa kuvassa on (susi ruskea, tausta valkoinen). Taikasauvajutun valinnan voi poistaa painamalla CTRL+D.

Väritykseen saattaa jäädä tälläisiä kohtia, jotka kannattaa siistiä. Ne saa helposti pois kumilla. Vasemmassa lineartin kulmien välissä on siis ylimääräistä väriä, oikeassa ne on poistettu.

Sitten lukitaan värilayeri...

...ja pistetään hurtalle vähän kuviointia kuten vasemmalla olevassa kuvassa on tehty.

Ja viimeisenä yksinkertainen varjostaminen. Luo ensin uusi layeri värilayerin yläpuolelle , sitten klikkaa siitä (siinä layerilistassa siis) oikeanpuolisella hiirinäppäimellä ja valitse "Create Clipping Mask". Valitse jokin väri, laita uuden layerin asetukset suurinpiirtein näin (läpinäkyvyyttä voi säädellä maun mukaan, kannattaa vain kokeillä että mikä näyttää hyvältä ja mikä ei)

Sitten vain piirrät varjot. Simppeliä.

Tässäpä tämä tutoriaali oli, jos on jotain epäselvyyksiä tai kysyttävää ylipäätänsä niin saa kysyä. Yritän neuvoa parhaani mukaan. :)

- Johis